sâmbătă, 19 mai 2012

Partia de Ski Izvoare

Partia de Ski IzvoarePartia de Ski Izvoare se afla intr-un cadru natural pitoresc, in mijlocul unui tinut spectaculos si plin de traditii, si este refugiul perfect pentru vacante, team-building-uri, conferinte sau excursii montane. Climatul tonic, cu o ionizare accentuata a atmosferei, ofera conditii excelente de odihna si recuperare. Statiunea Izvoare este o zona turistica situata la 27 km de Baia Mare, in judetul Maramures, Este situata la poalele Varfului Ignis si se afla la o altitudine de 1.000m, pe un platou vulcanic. Una dintre cele mai importante atractii ale statiunii este desigur partia de schi Izvoare, amenajata la standarde europene si omologata in 2006. Domeniu schiabil este de 1,4 Km. Partia de ski Cora are un grad de dificultate mediu, lungimea de 730m, diferenta de nivel de 125m si nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala.
Altitudinea la plecare este de 1.025m, iar la sosire de 890m si este deservita de teleschi. Partia de ski Poiana Soarelui are un grad de dificultate mic, lungimea de 365m, diferenta de nivel de 50m si beneficiaza de iluminare nocturna, dar nu si de zapada artificiala. Altitudinea la plecare este de 1.025m, iar la sosire de 950m, este si ea deservita de teleschi. Fiind partie de incepatori se practica numai abonamentele pe toata ziua. Partia este deschisa de la ora 10 la 16, iar nocturna functioneaza de la 20 la 21. In functie de cerere, seara se poate prelungi programul. Partia de ski Brazi are un grad de dificultate mic, lungimea de 250m, diferenta de nivel de 35m si nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala. Altitudinea la plecare este de 910m, iar la sosire de 880m si este deservita de teleschi. Ca noutate partia are in dotare un snowparc unde iubitorii de snowboard pot executa diferite acrobatii. Pe Partia Cora exista centru de inchiriere echipament de ski.
Parcul de tubing pe zapada sau iarba are o lungime de 200 de metri si este dotata cu sistem de transport pe cablu si 30 de tubi si 30 chei urcare.