sâmbătă, 19 mai 2012

Partia de Ski Vatra Dornei

Partii Vatra Dornei
Una dintre cele mai apreciate si cautate statiuni de la noi din tara este Vatra Dornei. Pe langa baza balneoclimaterica de tratament de aici, statiunea din Bucovina beneficiaza si de trei partii de schi. Chiar in centrul statiunii montane se afla Partia Parc, la baza careia se organizeaza an de an Serbarile Zapezii.Partia de ski Parc 1 din statiunea Vatra Dornei este destinata schiorilor intermediari avand o lungime in jur de 900 de metri si o diferenta de nivel de 150 de metri. Aceasta partie beneficiaza de instalatie de zapada artificiala, de transport pe cablu dar si de nocturna la baza partiei.

Partia de ski Parc 2 este recomandata schiorilor incepatori, are o lungime de 550 de metri si o diferenta de nivel de doar 50 de metri. Partia Parc 2 beneficiaza de instalatie de zapada artificiala si de transport pe cablu.

Partia de ski Dealu Negru prezinta o dificultate medie fiind destinata mai degraba schiorilor amatori decat celor profesionisti. Avand o lungime de 3000 de metri si o diferenta de nivel in jur de 400 de metri, aceasta partie beneficiaza de instalatie de zapada artificiala si de transport pe cablu, fiind clasata pe locul doi in tara noastra ca lungime.

Partia de ski Dealul Runc este o partie de schi fond, are un grad de dificultate mic si lungimea de 5000 de metri. Nu beneficiaza insa de iluminare nocturna, zapada artificiala sau transport pe cablu.

De curand a fost inaugurat un teleschi nou, denumit Poienita, care deserveste partia Parc 2.