vineri, 25 mai 2012

Statiunea Baile Herculane

Baile Herculane
De aproape doua milenii Statiunea Baile Herculane este vizitata datorita proprietatilor curative a apelor minerale izotermale si hidrotermale. Este bine cunoscut faptul ca romanii au fost cei care au descoperit efectele benefice pe care apele sulfuroase, cloruroase si oligominerale le au asupra organismului. Bazele de tratament ofera servicii turistilor care sunt suferinzi de afectiuni ca cele ale sistemului nervos, ale sistemului locomotor, afectiuni ginecologice, diabet zaharat, afectiuni ale aparatului respirator cronice si afectiuni ale ochilor. Cele mai multe cure se fac sub atenta supraveghere a unui cadru specializat. Puteti opta pentru aerohelioterapie, bai termale, sauna, chinetoterapie, hidroterapie sau inhaloterapie. Pentru fiecare client care opteaza pentru tratamentele de mai sus este important de retinut ca acestea se fac numai cu recomandarea medicului de familie.

O importanta atractie turistica sunt strandurile cu apa termala si sulfuroasa, binefacatoare pentru cei care au reumatism. Cel mai cunoscut este strandul terman 7 Izvoare care are o capacite de 3000 locuri si este dotat cu tobogan, dusuri, restaurante si bazine pentru copii. Cu o capacitate de 1000 de locuri, spatiu pentru copii si plaja amenajata cu nisip bazinele cu sapa termala sulfuroasa de la Strandul Hercules pot fi o alegere buna. Strandul Sara’s Sons dispune tot de 1000 de locuri unde puteti urma tratamente cu apa termo-salina si termo-sulfuroasa. Alte stranduri sunt Cerna si Trandafirul Galben. Strandul Cerna are o capacitate mai mica, de 500 locuri, insa este semiacoperit si are o valoare istorica importanta. Principalele izvoare care alimenteaza statiunea sunt Izvorul artezian Regina Maria (tasneste le la 274 metri, temp. de 54° C), Izvorul Dragalina, Izvorul Ileana, Izvorul Iosif, Izvorul Hercule (izvor cu apa termala salina), Izvorul Tamaduirii (se foloseste numai pentru tratamente interne), Izvorul Elisabeta si Fantana pentru Ochi.

Cei ce isi doresc sa se plimbe si sa admire orasul se pot relaxa in parcurile Ugsr si cel din Centru Vechi. De asemenea puteti vizita Muzeul de istorie din localitate, amenajat in fostul cazino. Muzeul Portile de Fier expune specii din flora si fauna zonei, precum si arta plastica romaneasca, obiecte din ceramica si lemn, tesaturi sau chiar documente istorice. Traseele montane si cele pentru alpinism sunt nenumarate iar in statiune puteti profita de centrul de inchiriere biciclete si motorete. Pentru cei mai aventurieri recomandam Grota Haiducilor si Grota cu aburi, doua pesteri situate in aproprierea statiunii.

Nu uitati sa vizitati Parcul National Domogled – Valea Cernei daca ajungeti in zona. Fiind printre primele rezervatii naturale din Romania, acesta a atras atentia naturalistilor prin fenomene naturale floristice, geologice si speologice rare. Alunul tucesc, laleaua pestrita, rasul sau ursul brun sunt doar unele dintre speciile protejate pe care le puteti surprinde in calatoria voastra. Suprafata acestuia este de 61.211 ha, din care 46.931 ha padure, iar 19.170 ha zona de conservare speciala. Un alt obiectiv turistic ce nu trebuie ratat in calatoria dumneavoastra prin aceste meleagruri, este Gara din Baile Herculane, o gara de o frumusete aparte ce reproduce castelul de vanatoare din Viena al imparatesei Maria Tereza.